12.4.2019

Menneet tapahtumat

 • Kyläyhdistyksen syyskokous Erstan puukoululla 23.11.2022. Valittiin hallitusjäsenet seuraavalle kaudelle, hyväksyttiin 2023 toimintasuunnitelma ja budjetti. Keskustelua syntyi mm. harrastusryhmätilojen tarjonnasta. 

 • Villähteen kyläyhdistys 25 vuotta, juhla 16.10.2022 Erstan peruskoululla. Katso tästä miten juhla sujui, kuuntele Voimaa kuin pienessä kylässä ja lue runo Villähteestä. 
 • Villähteen kylämarkkinat 6.8.2022 Korin pihalla. Ajoittaisesta rankasta sateesta huolimatta tehtiin jälleen hieno tapahtuma korilaisten ystävällisellä avulla – sisätilan käyttömahdollisuus esiintymisiin ja yleisön liikkumiseen pelasti paljon. Korilaiset olivat myös tehneet upean näyttelyn Autokorin historiasta ja esittelivät yleisölle Korin toimijoita, joista moni luultavasti on yleisölle vähemmän tunnettu.

  Sykähdyttävää on, että saimme yhteistyöllä aikaan varsin laadukkaan kokonaisuuden (sää unohdetaan). Kylässämme on voimaa! Villähde/Nastola on tuottanut maailmallekin ponnistaneita huipputyyppejä. Ikiomat sambatanssijammekin harjoittelevat Villähteellä; harvinaisen lajin harrastajaryhmiä ei ole edes kaikissa isoissakaan kaupungeissa. Saimme seurata sambaajien värikästä tanssispektaakkelia sekä nauttia lahtelaisten kantritanssintaitajien elämäniloisista esityksistä. Juontaja Pentti loi leppoisaa tunnelmaa sadettakin uhmaten ja nostaen esille mukavia persoonia ja puheenvuoroja.

Aamupäivän musiikista vastasivat Villähteen pelimannit ikivihrein sävelin. Mukana oli tällä kertaa kuusinkertainen veteraanisarjan harmonikka-Suomenmestari Hannu Hänninen viisirivisellään, hän esitti muutaman lumoavan soolon, harmi vain että sade tuolloin heikensi yleisönäkymiä. Villvoxin Tuomas sinkoili paikasta paikkaan äänen perässä sangen haastavissa oloissa. Äänentoisto laajalla tapahtuma-alueella kun on välttämätöntä. Keppariradalle uskaltautui muutama nuori ratsukko; tytöt hoitivat ratsutallia oikein mallikkaasti! Autoliiton Nastolan osasto apujoukkoineen vastasi pysäköinninohjauksesta luotettavasti ja tarkasti kuten aina. Pari automobiiliakin kävi näytteillä. Lahden kaupunki tuki tapahtumaamme mm. alueemme eli itäisen kumppanuuspöydän esittelyllä. Salpakierto infosi jätehuollon uusista muutoksista ja aina ajankohtaisista lajitteluohjeista. Joukko uskollisia markkinamyyjiä uhmasi säätä myyntituotteita peitellen, ostava yleisö tutki tarjontaa sateenvarjojensa alla tai joutui pakenemaan sisätiloihin pahimpien kuurojen aikana, mikä kaikki tietysti vaikutti kaupankäyntiin. Parempi sääonni ensi kerralla. Kyliksen ruokaständillä riitti burgeri-, makkara- ja lettunälkäisiä; kiitos uutterille talkoolaisille ja eritoten Mr. Burger Jirille, jonka reseptillä burgerit valmistuivat.

Kiitämme kaikkia Villähteen kylämarkkinoita 2022 rakentaneita, markkinatapahtumaan ja ohjelmaan monin tavoin osallistuneita ja talkoolaisia upeasta työstänne asukasyhteisömme elävöittämisestä jälleen kerran. Lämmin kiitos markkinamyyjille ja yleisölle, jotka olitte mukana haastavista sääoloista huolimatta! Tästä on kyllä hyvät eväät jatkaa. Katso kuvat

Kyliksen oma Mr. Burger Jiri

 • 19.5.2022 puukoulun puutarhassa kyläläisten ja varsinkin entisten Erstan puukoulun oppilaiden lettukestit. Toimme yhteen tutut kasvot vuosien ja vuosikymmenten takaa. 

 • 14.5.2022 Villähteen kyläyhdistyksen 25-v-merkkivuoden kunniaksi järjestettiin koko kylän kevätrieha puukoululla koko perheelle. Vapaa pääsy. Ohjelmaa ja aktiviteetteja pihalla ja sisällä, pelejä, musiikkia, sambaryhmän vauhdikas esitys. Buffetista makkarat, letut, kahvit ja amerikkalaistyyliset nyhtöpossuburgerit ja -hodarit; Mojon suolaiset vohvelit. Kyläläisten vapaa kirppis. Kevätriehan vaiheilla jaoimme 15540-postinumeroalueen talouksiin Villäheinen-lehden, jossa on asiaa omalta kylältämme. Iltapäivä sujui leppeässä kevätsäässä, sateen uhkakin väistyi sopivasti. Aktiviteetit keräsivät mukavasti väkeä ja suuri hyörinä keskittyi buffetin ympärille suloisessa sinikukkaisessa puutarhassa. Uutena erikoisuutena buffetissa myytiin nyhtöpossupurilaisia ja -hodareita, jotka myytiin loppuun. Mojon suolaiset vohvelit tekivät myös kauppansa. – Kuulimme metsänhoitaja Ilmari Kososen kiintoisan luennon mm. Villähteen ja Lahden vanhoista paikannimistä. Tutkijan mukaan nimi Villähde tarkoittaa jokiyhtymän laaksoa kvill (jokien yhtymä, ruots.) ja lägd (laakso, ruots.); (Kymijärvestä virtaavaan vesireittiin yhtyy pohjoisesta Kärkjärvi Härhönjoeksi-Kukkasjoeksi. Katso Nastolan paikannimiä Kosonen 14052022

Kevätriehan ohjelmassa oli mm.:

   • kiekon laukomiskisa tutkaan
   • mölkkyä ja ketjunheittoa
   • kepparirata, ongintaa lapsille
   • Reetta ja Rauha: joogasuunnistus
   • Sari & Kata: kahvakuula/keppijumppaa ja kehonkoostumusmittaus 5 e
   • tutustumista kyliksen ja marttojen toimintaan, infoa haitallisista vieraslajeista
   • ilmainen pihakirppis, omat pöydät/peräkontti (ei paikkavarausta)
   • metsänhoitaja Ilmari Kosonen: luento Villähteen vanhoista paikannimistä 
   • musiikkia/pelimannit 
   • Forca Natural -sambaryhmä 

Kevätriehan kuvasatoa mm. (pahoittelut että kuvia ei ole jokaisesta kohteesta): 

Muusikoitamme ja taustalla luennoitsija Ilmari Kosonen

Mölkyssä ja ketjunheitossa tonkkaan sai koettaa tarkkuuttaan

 

Kiekko tutkaan, näin se käy!

Metsänhoitaja Ilmari Kosonen kertoi vanhoista paikannimistä

 

 

 

 

 

 

 

Kirppistunnelmaa

 

 

Matilda ja Miina hoitivat kepparirataa – kivaa oli heillä ja pienillä ohjastajilla!

 

Vanhat mobiilikaunottaret

Onginta on aina jännittävä ohjelmanumero

 

 

Buffetissa kävi vilske kun suolaiset ja makeat herkut katosivat nälkäisiin suihin

Vauhtia ja väriä toivat Forca Naturalin sambaajat

 

 • 11.5.2022 vuotuinen ”somesiivous” Erstan alueella eli ympäristön siivousta roskista. Säkkejä sai noutaa kyliksen kuistilta. Katso tarkemmin toimintaohjeita. Ja some tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että voi halutessaan lähettää kuvia roskasaaliista kyliksen Facebook-sivuilla Vilkyry/SomeSiivous 2022 julkaistavaksi. Putsattiin paikkoja yhteiseksi viihtyvyydeksi, roskaa kyllä on ihmeteltävän paljon, esim. maskeja, kääreitä, tupakantumppeja. Lahden Radio huomioi tapahtumamme aamulähetyksessään.  – Lue tästä somesiivouksen syntytarina
 • 20.4.2022 puukoulun puutarhassa omenapuiden leikkaustapahtuma, johon kutsuimme kyläläiset mukaan. Kaupungin reipppaat ammattipuutarhurit olivat paikalla opastamassa. Mukava toiminnallinen ulkoiluhetki kevään siihen asti lämpimimpänä päivänä! 

 • 23.3.2022 kyläyhdistyksen kevätkokous. Sääntömääräiset asiat. Osallistua voivat kyläläiset kyläyhdistyksen jäsenyydestä riippumatta. Kahvitarjoilukin oli puukoululla. 
 • Tuomaan tulet 21.12.2021 Erstan puukoulun pihassa. Tunnelmallinen joululaulutapahtuma ulkona aika kylmässä säässä jätkänkynttilöiden ja ulkotulien loimussa. Glögiä ja pipareita nautittiin; joulupukkikin vieraili karkkikorin kera. Nostatettiin joulun odotusta tuttuja joululauluja laulaen. Tervetuloa kylän joulu. 

  Koiruuskin tuli nuuhkimaan joulutunnelmia. Pahoittelut kuvausolosuhteista johtuneesta kuvan epätarkkuudesta.

   

  Joulupukki tarjoili perinteiset joulukarkit muillekin kuin pikkuväelle.

   

  Pakkasilma verotti kävijöiden määrää, mutta glögi ja piparit auttoivat pysymään lämpimänä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Kyläyhdistyksen joulumarkkinat 5.12.2021 Erstan koululla peruttiin heikentyneen koronatilanteen vuoksi.
 • Kyläyhdistyksen syyskokous 24.11.2021 klo 18, Erstan puukoululla + etäosallistuminen Google meet -sovelluksella. Käsiteltiin mm. toimintasuunnitelma ja budjetti 2022 sekä valittiin yhdistykselle hallitusjäsenet kaudelle 2022-23. 
 • 9.11.2021 juhlistettiin Villähteen pelimannien 15-vuotista toimintaa Erstan puukoululla. Paikalla oli komea joukko soittajia ja laulajia.  Palkittiin kunniakirjoin ja ruusuin kauan mukana olleita soittajia ja nautittiin hulppeat kakkukahvit. Tunnelma oli lämmin! Tiistai-iltojen musiikki- ja lauluillat ovatkin olleet jo pitkään varsin suosittuja: paikalle on tultu naapurikunnistakin. Tällaista yhteistoimintaa onkin jo kaivattu pitkän koronatauon jälkeen. 

   

 

Villähteen kylämarkkinoilla 7.8.2021 oli tunnelmaa

 • Villähteen kylämarkkinat 7.8.2021 Korin piha-alueella olivat menestys! Markkinatunnelma oli mitä parhain: yleisöä liikkui runsaasti myyntipöytien välissä, monipuolista ohjelmaa ja nähtävää oli tarjolla. Elävästä musiikista huolehtivat Villähteen pelimannit upeina solisteinaan Aila ja Seppo; räppäri LAZZI toi nuorta näkemystä ja osaamista. Ladycrone teki taikatemppuja, ilmapalloeläimiä ja jättisaippuakuplia lasten ja varttuneempienkin iloksi. Värikkäät ja vauhdikkaat Sambakoulu Força Naturalin tanssit ja rumpuesitys veivät latinalaisen Amerikan tunnelmiin. Keppariradalla saivat innokkaat ratsastajat koettaa taitojaan. Mainiot juontajat Pentti ja Ladycrone-Hanna johdattelivat väkeä ständien ja esittelijöiden pakeille. Upeana nähtävyytenä oli paikalla useita veteraaniautoja. Äänentoistosta alueella huolehti Villvoxin Tuomas; niinpä saimme letkeiden juontajien välityksellä koko ajan tietää mitä milloinkin oli tapahtumassa. – Ilmojen haltijakin oli puolellamme niin, että ensimmäiset sadepisarat tipahtelivat vasta markkinoiden päättyessä klo 14 aikaan. – Tapahtumasta jäi meille järjestäjille pääosin erittäin hyvät fiilikset, uusia kokemuksia jälleen saaneena tästä on hyvä ponnistaa uusiin tekemisiin. Suurkiitokset kaikille tapahtumassa mukana olleille myyjille, esiintyjille, näytteilleasettajille ja tietysti myös järjestäjäporukalle!    

 

Lahden ympäristöpääkaupunkilähettiläs Isto Kujala ja mainio juontajamme Pentti Vilmi. Isto lupasi viedä sanaa kaupungille että juuri tällaista asukkaiden osallistamista kovasti tarvitaan.

Päijät-Hämeen Mobilistit ry:n veteraaniautoja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päijät-Hämeen Mobilistit ry:n veteraaniautoja

Ladycrone teki taikatemppuja, ilmapalloeläimiä ja saippuakuplia. Ladycrone toimi myös juontajana.

 

 

 

 

 

 

Sambakoulu Força Naturalin vauhdikasta esitystä.

LAZZI räppäsi nuorta tunnetta

Villähteen pelimannit solisteineen viihdyttivät ikivihreillä.

 • Juhannusjuhla pe 25.6.2021 Suppalan uimarannalla peruttiin, syynä yleisötapahtumien osallistujamäärärajoitukset koronatilanteen vuoksi. Talkooväkeäkään ei ilmoittautunut riittävästi tapahtuman järjestämiseksi. 
 • Nastola-viikolla ”SomeSiivous” eli perinteinen ympäristön siivoustapahtuma oli5.5.2021 Villähteellä. Säkkejä sai hakea puukoululta. Pyydettiin huomioimaan korona-ajan turvavälit sekä omat suojahanskat. Ympäristötietoiset asukkaat keräsivät melkoisen määrän roskaa, jonka Lahden kaupungin vihertoimi tai Ely-keskus hakivat pois tienvarsia ja oleskelualueita rumentamasta. Tämä ympäristötapahtuma on jo perinteinen kyläyhdistyksen järjestämä. Some tässä tarkoitti mahdollisuutta lähettää kuvia roskasaaliista kyläyhdistyksen Facebook-sivulle. Parhaat kerääjät palkittiin. 
 • Puukoulun puutarhassa 31.3.2021 leikattiin omenapuita ja siistittiin puutarhaa. Kyläläiset toivotimme tervetulleiksi mukaan. Paikalla oli puutarhuri Lahden kaupungin vihertoimesta neuvomassa. Saatiin hyvät neuvot ja siistiä jälkeäkin aikaan puutarhan ikivanhoissa puissa. Tästä on hyvä jatkaa! 
 • Kyläyhdistyksen kevätkokous 24.3.2021, Erstan puukoululla + etänä. Poikkeusjärjestelyt koronatilanteessa: osallistuminen paikalla puukoululla mahdollista viidelle (5), muille tarjosimme etäosallistumismahdollisuuden helpolla Google meet -sovelluksella. Etäkokouslinkin sai ilmoittautumisen jälkeen. Sääntömääräiset asiat. 
 • Kyläyhdistyksen syyskokous 25.11.2020 klo 18, Erstan puukoulu. Sääntömääräiset asiat esillä. 
 • Villähteen kesämarkkinat järjestettiin helteisenä lauantaina 8.8.2020 Liike- ja yrityskeskus Korin piha-alueella. Mukavaa, perinteikästä markkinatunnelmaa, ohjelmaa ja markkinamyyntiä oli tarjolla laajalla tapahtuma-alueella. Lasten SUPER teatterin bändi esiintyi. Seppo Hilskan orkesteri viihdytti runsasta markkinayleisöä. Villähteen VPK:n paloautoon ja VPK:n toimintaan sai käydä tutustumassa. Keppihevosradalla saivat perheen pienimmät kokeilla ratsutaitojaan. Hyväntuulisia ihmisiä vieraili makkara- ja lettupisteissä, kirpparipöytien ympärillä ja muissa myyntipisteissä. – Koronatilanteesta johtuen muistettiin pitää mielessä turvavälit ja käsihygienian tärkeys.  

 • Juhannusjuhla 19.6.2020 koronatilanteen tapahtumarajoitusten vuoksi peruttiin.
 • 6.5.2020 siivoustapahtuma Erstan ympäristössä. Huomioitiin korona-ajan turvavälit ja sosiaalisten kontaktien välttäminen. Roskasäkit kävi Lahden kaupungin vihertoimi noutamassa. Siistissä ympäristössä silmä lepää! Facebookissa tapahtumasivulla kuvasatoa 
 • Kyläyhdistyksen kevätkokous 25.3.2020, Erstan puukoulu.  Sääntömääräiset asiat sekä ylimääräisenä asiana hallituksen täydentäminen yhdellä jäsenellä. Vastuuvapaus myönnettiin edelliseltä tilikaudelta.
 • Tuomaan tulet 21.12.2019 klo 18.00, Erstan puukoulu. Elävä tuli, glögi- ja piparitarjoilu, seurakunnan ohjelmaa, joululauluja, joulupukkikin vierailee. Vapaa pääsy, maksuton tarjoilu. 
 • Pelimannien ja laulajien pikkujoulu Korin Puusepänsalissa tiistaina 10.12.2019. Salillinen hyväntuulisia laulajia ja soittajia laulamassa tuttuja ja hieman vieraampiakin joululauluja. Lounaskori kattoi meille herkullisen joulupäivällisen. Todellinen hyvän mielen joulujuhla! 
 • Katso video kyläyhdistyksen tapahtumista keväältä-kesältä 2019.
 • Joulumarkkinat 1.12.2019 Erstan koululla vetivät runsaasti jouluhenkistä väkeä myyntitiskien molemmin puolin.  Joulumarkkinoiden yhteydessä puukoululla järjestettiin ensimmäistä kertaa Puukoulun joulupuuhat. Tapahtumassa olivat mukana mm. MLL:n askartelua ja temppurata, kasvomaalausta, ideoita terveellisistä jouluherkuista: reseptejä ja maistiaisia. Käsityönurkka, valokuvanäyttely, lasten joogan esittelyä. Makkaraa ja kahvio. Joulupukkikin vieraili.-  Jouluista elävää musiikkia esittivät kyläyhdistyksen pelimannit. 
  • Joulupukki vieraili joulumarkkinoilla tapaamassa lapsia ja lapsenmielisiä

    

 • Auton päivä järjestettiin 7.9.2019 Rakokivessä. Ohjelmassa oli hämäränäkötesti, asiaa sähköautoilusta, esittelyssä Ecorun-kilpailu, liikenteenohjaus ja VAPEPA (vapaaehtoinen pelastuspalvelu), eautoilija.com-blogi. Järjesti Autoliiton Nastolan osasto. Kyläyhdistys paistoi lettuja. 
 • Lauantaina 27.7.2019 klo 10 – 14 vietettiin Perinteiset Villähteen kylämarkkinat Liike- ja yrityskeskus Korin alueella. Normaalin markkinamyynnin lisäksi markkina-alueella oli paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Sirkusduo Passiili esiintyi klo 11 ja 13. Unikeko kastettiin juhlallisin menoin klo 12. Markkinoiden aikana pidettiin arpajaiset. Pelimannit soittivat ja räppäri LAZZI esiintyi klo 13.30. Kaikenikäiset saattoivat tutustua paikalla olevaan paloautoon. Lisäksi tarjolla oli poniajelua, sirkustyöpaja ja keppihevosrata.
 • Juhannusaaton juhla perjantaina 21.6.2019 klo 18.00, Suppalan uimarannalla (Suppalantie 24) vietettiin ilman kokkoa metsäpalovaroituksen vuoksi, mutta muuten letkeissä tunnelmissa musiikin ja hyvän syötävän merkeissä.
 • Avoimet Kylät – puutarhajuhlat 8.6.2019. Kaupungista saapui pari bussilastillista ihmisiä sekä paikallisia viettämään helteistä päivää vehreässä Erstan puukoulun puutarhassa. Kyläyhdistyksen musikanttien viihdyttäessä kesäisin sävelin tarjolla oli Kaarisillan taideryhmän taidenäyttely, yrttipolku, monenlaista hyvää syötävää omenapuiden katveessa, keppihevosrata, taimien vaihtoa ja pelejä lapsille ja aikuisille. Tapahtumaa kiiteltiin monesta suusta ja varsinkin kaupunkilaiset olivat hyvin vaikuttuneita tapahtuman monipuolisuudesta ja lämminhenkisyydestä.
 • Keskiviikkoina 22.5. ja 29.5.2019 vietettiin kyläyhdistyksen seniorikerhon järjestämät lettukestit Erstan puukoulun puutarhassa.
 • Päijät-Hämeen Jätehuollon edustaja kertoi jätteidenkäsittelystä puukoululla 10.4.2019. Tapahtuman järjesti Villähteen Martat.
 • Villähteen kyläyhdistyksen kevätkokous pidettiin 20.3.2019. 
 • Yhteisvastuukeräys / koko perheen laskiaistapahtuma vietettiin 5.3.2019 klo 17.30 – 19.30 Erstan puukoululla.
 • Talvirieha vietettiin sunnuntaina 27.1.2019 Erstan koulun kentällä. Kauniissa aurinkoisessa säässä vaikkakin kovahkossa pakkasessa iloisia lapsia, nuoria ja kokonaisia perheitä saapui liikkumaan ja nauttimaan mm. grillimakkarasta, letuista, kuumasta juomasta ja maukkaista leivonnaisista.