5.2.2018

Esittely

Kyläyhdistyksen tarkoituksena on Villähteen kaikinpuolinen kehittäminen, toimialueen asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen ajaminen, viihtyvyyden ja yhteishengen lisääminen sekä kaikinpuolisen hyvinvoinnin edistäminen.

Jäsentensä edustajana kyläyhdistys haluaa vaikuttaa ja osallistua Villähdettä koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon tekemällä aloitteita ja esityksiä sekä pitämällä yhteyttä kaupunkiin ja muihin sidosryhmiin, kehittämällä kylän palveluita sekä toimimalla muilla vastaavilla keinoilla kyläläisten parhaaksi.

Katso video kyläyhdistyksen tapahtumista. Katso kooste kyläyhdistyksen 25-v-juhlasta 16.10.2022.

Tervetuloa mukaan kehittämään ja ideoimaan yhteistä kyläämme! Huomaa: se keltainen vanha hieno puutalo Erstan koulun pihapiirissä on kyläyhdistyksen kotitalo. Kartta. Tässä entisessä Erstan koulussa monet vanhemmat ja nykyisetkin villähteeläiset ovat saaneet aloittaa koulutiensä.

2022 on Villähteen kyläyhdistyksen 25-vuotismerkkivuosi. Sen johdosta teemme kyläläisille tapahtumia, joihin olet lämpimästi tervetullut – ja tervetuloa kauempaakin. Ensimmäinen tapahtumamme oli 14.5.22 Erstan puukoululla: koko kylän kevätrieha, monenlaista aktiviteettia ja tutustumista perinteikkääseen Erstan puukouluun. 6.8. kylämarkkinat Korin pihalla. 16.10. järjestimme 25-v-juhlan Erstan peruskoululla. Näistä kaikista löydät kuvia ja tarinaa sivuiltamme

Tästä pääset tutustumaan kyläyhdistyksen lyhyeen historiikkiin

       

Kyläyhdistyksen jäsenenä:

  • Pystyt vaikuttamaan ja edistämään kylän asioita
  • Teet tärkeää vapaaehtoistyötä kylän hyväksi
  • Viikko-ohjelman mukaiset tapahtumat

Yhdistyksen jäsen on velvollinen suorittamaan yhdistyksen syyskokouksen erikseen varsinaisille ja kannattajajäsenille päättämän jäsenmaksun. Jäseneksi ottamisesta päättää yhdistyksen hallitus. Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksen jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai ilmoittamalla eroamisesta yhdistyksen kokouksessa. 

Ovemme ovat avoinna kaikille, ota yhteyttä meihin ja tule mukaan mukavaan joukkoomme!

Liity jäseneksi jo tänään tästä linkistä!

Keskustelun aiheita mm.:

  • Erstan puukoulusta kylätalo? Ideointi on alkanut.
  • Suppalan rannan siistiminen ja kehittäminen virkistysalueeksi 

Kyläyhdistyksen kalenteri 2023 ja 2022

Jo pitkäaikainen toimintatapamme on ollut tuottaa villähteeläisille painettu vuosikalenteri. Kyläyhdistyksen kalenteri 2023  jaetaan 15540-postinumerotalouksiin, joilla ei ole mainoskieltoa postilaatikossa. 2022 teimme historiallisen Villähde-kalenterin, 2023-kalenteriin kuvat ovat ottaneet Kaarisillan opiskelijat, ja se tulee jakoon viikolla 47/2022. 

Kyläyhdistykselle myönnettiin kunniakirja 2021

Toimintansa v. 2021 päättänyt Nastolan aluejohtokunta myönsi Villähteen kyläyhdistykselle kunniakirjan Nastolan alueen hyväksi tehdystä yhteisöteosta – Villähteen kyläalueen vireyden ja yhteisöllisyyden edistämisestä sekä tapahtumien ja toiminnan järjestämisestä. 

Tapahtui 20.4.2022: kutsuimme kyläläisiä mukaan leikkaamaan Erstan puukoulun puutarhan omenapuita. Kauniissa kevätpäivässä paikalla  opastamassa olivat Lahden kaupungin vihertoimen urakoitsijan puutarhurit. Saimme hyvät neuvot ja siistiä jälkeäkin tehtiin. Kiitos mukana olleille! Kevät tulkoon kukkineen. 

Kuvat Ritva Todorova

         

 

 

Erstan puukoulu henkii historiaa ja nykypäivää monenlaisen toiminnan kotipesänä