6.11.2021

Pelimannit 15 vuotta 2021

VILLÄHTEEN PELIMANNIT 15 V SYKSYLLÄ 2021
(tarkka päivämäärä ei tiedossa)

Syksyn 2006 Villäheinen-lehdessä julkaisi Ami-pappa eli nyt jo edesmennyt Aimo Kotokorpi etsintäkuulutuksen, jossa etsiskeli soittajia, laulajia ja muita musiikin ystäviä perustaakseen Kyläpelimannit. Nämä nyt vielä 15 vuoden jälkeenkin soittelevat iloksemme Erstan puukoululla Villähteen kyläyhdistyksen tiloissa. 

Mutta alku aina hankalaa. Lokakuun 2006 loppupuolella uskaltautui paikalle vain yksi soittaja Amin kaveriksi. Kahdestaan he soittelivat monta viikkoa, Ami hanuria ja Heino Hemmi huuliharppua. Vähitellen orkesteriin liittyi lisää soittajia, joista muodostui Villähteen pelimannit. Heitä on ollut vuosien mittaan enimmillään parikymmentä, lisäksi vierailevia muusikoita naapurikunnista. Nyt vuonna 2021 on jäljellä vielä kymmenisen aktiivimuusikkoa. Osa entisistä on jo jättänyt maallisen majansa. 

Vuodesta 2007 alkoi pelimannien lisäksi liittyä mukaan myös laulajia ja muita musiikin ystäviä. Kyliksen ehtoisat emännät tarjosivat heille kahvia ja maistuvia leivonnaisia. Näin alkoivat tiistaisin säännölliset pelimanni- ja yhteislauluillat, jotka ovat vielä nykyisinkin erittäin suosittuja. Musasali on usein ”natissut liitoksistaan”, kun yli kuusikymmentäkin fania on pyrkinyt ja mahtunutkin sisälle. Väliajalla on tarjoiltu kahvipöydän antimia. 

Pelimannit esiintyvät muissakin kyliksen järjestämissä tilaisuuksissa kuten kesällä kylämarkkinoilla, ennen Joulua joulumarkkinoilla, ja Tuomaantulien lämmössä lauletaan joululauluja. Meitä voi kysyä vierailemaan muuallekin, missä kaivataan perinteisiä säveliä. Pelimannit tulevat mielellään musisoimaan. Pelimannimusiikki on vaalimisen arvoista  kansanperinnettä. Villähteen pelimannit soittavat muutakin musiikkia laidasta laitaan, tanssimusiikkia valssista ja humpasta alkaen ja vaikkapa rockin tai jazzin tahdein. 

Pelimannien yhteyshenkilö on Tuulikki Wacker, puhelin 050 441 9364. Parhaillaan etsimme joukkoomme kokenutta hanuristia. 

Koronatauon jälkeen jatkamme taas musiikki-iltojamme. Toivomme yleisönkin viihtyvän seurassamme. Tervetuloa! 

Katso lisää tilaisuudesta 9.11.21